Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Stanovi u Solunu za 300 evra po kvadratu

SOLUN - Cene nekretnina u Grčkoj su u stalnom padu, zbog ekonomske krize, a stanovi i kuće u Solunu, nikad nisu bili jeftiniji, osim za vreme nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu, kada je stan mogao da se kupi za kantu ulja, tvrde tamošnji posrednici.
grcka-solun
Tako sada stan u Solunu, može da se nađe i za samo 300 evra po kvadratnom metru, što je izazvalo veliko interesovanje među kupcima iz Makedonije, koji od 2011. godine, mogu slobodno da kupuju nekretnine u toj zemlji.
Kako prenosi “Nova Makedonija”, njihov dopisnik je 2006. godine u najtraktivnijem delu Soluna, pored mora prodao stan od 120 kvadrata za 1,5 miliona evra, odnosno 12.500 evra po kvadratu, a nedavno je na tom mestu kupio stan slične veličine, po ceni od 350.000 evra. To znači da je cena sada pet puta niža.
Što se ide bliže periferiji Soluna, stanovi su sve jeftiniji, pa im se cena kreće od 700 do 800 evra po kvadratnom metru, piše list, dodajući da je nedavno jedna Skopljanka u prigradskom naselju Soluna - Pranje, kupila dva stana od 35 kvadratnih metara za 24.000 evra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...