Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

U Beogradu u 15 sati izmerena 33 stepena: Unosite dovoljno tečnosti i izbegavajte sunce

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su načelnice smene u Hitnoj pomoći dr Valentina Andrejić. U Beogradu su, prema podacima Hidrometeorološkog zavoda u 15 sati izmerena 33 stepena.

Posebno se hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana, izjavila je danas dr Andrejić.

 
Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

 

Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

 

Tokom protekle noći pomoć lekara u Beogradu najčešće su tražili srčani i kardiovaskularni bolesnici, izjavio je Tanjugu koordinator za odnose sa javnošću u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.

 

U Beogradu se danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje da će najviša temperatura vazduha iznositi do 33 stepena, a veoma toplo vreme očekuje se i u drugim delovima Srbije sa temperaturom koja će dostizati 34 stepena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...