Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Почео откуп пшенице, интересовање огромно

НOВИ СAД – Oткуп меркантилне пшенице овогодишњег рода за потребе Републичке дирекциjе за робне резерве почео jе jутрос посредством Продуктне берзе у Новом Саду, изjавио jе Танјугу директор берзе Жарко Галетин нагласивши да jе интересовање пољопривредника огромно, пре свега због добре цене.09 psenica foto beta Почео откуп пшенице, интересовање огромно-Oчекуjемо да већ овог првог дана у Продуктну берзу стигне више од 1.000 налога за продаjу хлебног жита државним резервама, jер jе цена добра а предвиђене количине за откуп су нажалост мале, имаjући у виду укупну овогодишњу производњу, рекао jе Галетин.
Kолико jе интересовање ратара за ту трансакциjу говори и то што су многи лично дошли у новосадску Продуктну берзу иако се, према утврђеним правилима, понуде даjу искључиво путем телефакса, казао jе Галетин. Oн jе додао да jе отворено седам факс линиjа на коjе регистрована газдинства и земљорадничке задруге могу да понуде ту своjу робу.
-Поставили смо максимално транспарентан систем купопродаjе пшенице за Републичку дирекциjу робних резерви, тако да ће сви имати прилику да доставе понуде али ће ипак мали броj пољопривредника моћи да оствари продаjу, истакао jе Галетин и додао да приjем налога траjе до 15 сати, да ће бити настављен у понедељак и траjати до откупа свих предвиђених 59.500 тона.
Mинимална количина пшенице за продаjу по носиоцу газдинства, односно земљорадничкоj задрузи, jе пет тона а максимална 50 тона.
Републичка дирекциjа за робне резерве ће плаћање пшенице обавити у року од 15 дана од дана достављања комплетне документациjе. Ради равномерне териториjалне заступљености при откупу пшенице, сваки округ ће добити одговараjућу количинску квоту коjа ће бити на располагању за продаjу потенциjалним продавцима.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες