Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το αυτοκίνητο Fiat 500L – πρώτο στις εξαγωγές της Σερβίας

Ned, 07/14/2013 - 20:22 -- MRS
fi
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους ο όγκος των σερβικών εξαγωγών έχει ξεπεράσει το ποσό των τεσσάρων δισεκατομμύριων ευρώ, πράγμα που αποτελεί αύξηση κατά 21 τοις εκατό σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Αναμένεται ότι κάθε επόμενο μήνα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ο όγκος των εξαγωγών θα ξεπεράσει το ποσό του ενός δισεκατομμύριου ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών αντιστοιχεί στη βιομηχανία μεταποίησης, με την αυτοκινητοβιομηχανία «Φίατ Σερβία» στην πόλη Κραγκούεβατς, και με τις εταιρείες που την τροφοδοτούν με διάφορα ανταλλακτικά, να κατέχει την πρώτη θέση.Άλλωστε, το μοντέλλο αυτοκινήτου «Fiat 500L» ήταν, τον Μάιο μήνα του τρέχοντος έτους, αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη πώληση στην Ευρώπη. Εκτός από τις εξαγωγές αυτοκινήτων, που καταλαμβάνουν την 1η θέση, ένα από τα κορυφαία ατού της Σερβίας είναι και οι εξαγωγές τροφίμων, λαχανικών, φρούτων και δημητριακών, συνολικής αξίας μισού δισεκατομμύριου ευρώ, πράγμα που φέτος είναι κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από πέρυσι.Στη συνέχεια αναφέρουμε ότι το 61 τοις εκατό των εξαγωγών της Σερβίας αντιστοιχεί στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ο 2ος στη σειρά εταιρών της Σερβίας είναι οι χώρες-μέλη της Συμφωνίας CEFTA (δηλ. οι χώρες της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων). Από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Σερβία εξάγει περισσότερα προϊόντα στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία, και από τις άλλες χώρες – μη μέλη της Ε.Ε. η Σερβία εξάγει τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Άλλωστε, η εταιρεία «Fiat αυτοκίνητα Σερβία», στο Κραγκούεβατς, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής ανάμεσα σε 500 περίπου ιταλικές επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά την παρούσα στιγμή στη Σερβία. Πρόσφατα τα εργοστάσια αυτοκινήτων στο Κραγκούεβατς παρουσίασαν δύο νέα μοντέλα αυτοκινήτου «Fiat 500L», δηλ. το μοντέλο «living», με επτά καθίσματα, και το μοντέλο «trekking», που είναι κατάλληλο και για οδήγημα στον ανώμαλο δρόμο. Επίσης, η παρουσίαση αυτών των δύο νέων μοντέλων έγινε ταυτόχρονα και στην ιταλική πόλη Μιλάνο. Το μοντέλο «Living» παράγεται με δύο διαφορετικούς ντίζελ κινητήρες, με 85 και 105 ίππους και κοστίζει από 16.650 έως 20.350 ευρώ. Το μοντέλο «Treking» παράγεται με τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες, το μοντέλο με ντίζελ κινητήρα κοστίζει 16.900 ευρώ και τα αυτοκίνητα με κινητήρες που χρησιμοποιούν βενζίνη μπορούν να αγοραστούν αντι 18.900 έως 19.900 ευρώ.
Τέλος αναφέρουμε ότι τα αυτοκίνηα «Φίατ 500-L» εξάγονται, εκτός από τις αγορές της Ευρώπης, και στην αγορά των ΗΠΑ, και είναι ιδανικά για μακρινά ταξίδια. Στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας εξάγονται αυτοκίνητα «Φίας 500 Λ» με τιμόνι στη δεξιά πλευρά, και, επίσης, οι ιθύνοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας «Φίατ αυτοκίνητα Σερβία», στο Κραγκούεβατς, τώρα κάνουν σχέδια για εξαγωγές αυτού του αυτοκινήτου και στη μεγάλη αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου