Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΜΑΤ στη Μονή Εσφιγμένου


Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, πριν από μισή ώρα, στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους.
Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.
Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και, την ώρα αυτή, προσέρχονται στο σημείο πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις, για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους.
«Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτίριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας, επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε», αναφέρουν σε ανακοίνωση και προσθέτουν: "Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω απ' όσο πιστεύαμε".
Μέχρι χθες το βράδυ, εξάλλου, στο κονάκι υπήραν αρκετοί κοσμικοί για το Σαββατοκύριακο οπότε, όπως όλα δείχνουν, οι αστυνομικοί περίμεναν να το εγκαταλείψουν, για να ξεκινήσουν την "επιχείρηση" εκκένωσης.


Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....