Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

UHAPŠENI PLjAČKAŠI LESKOVAČKE MENjAČNICE U „RODA-HIPERMARKETU

LESKOVAC 16.O7.2013.god. -  Pripadnici leskovčke Policijske uprave u toku dana  u utorak 16.jula tekuće godine lišili su slobode i odredili meru policijskog zadržavanja  za M.A. (31) iz Prokuplja,G.S.(30) iz Valjeva  i D.K. (46) iz Kumanova iz Republike Makedonije,kao i Leskovčanku N.K.I.(35) a zbog postojanja osnova sumnje da su dan ranije izvršili krivično delo teškog razbojništva.
Sup Le. 650x487 UHAPŠENI PLjAČKAŠI LESKOVAČKE MENjAČNICE U RODA HIPERMARKETULeskovačka policija osnovano sumnja da je  M.A. u „saradnji“ sa G.S. i D.K: i leskovčankom N.K.I. 15.jula ove godine uponedeljak oko 9,20 časova ,u jutarnjim satiuma, u privatnoj menjačnici „AL“ vlasništvo Leskovčanina Aladina Stanisavljevića  koja se nalazi u sklopu „Roda-hipermarketa“ u ovome gradu uz upotrebu pištolja opljačkali menjačnicu odnevši tom prilikom oko 8 hiljada evra.
Na ulazu u novi hipermarket 1 650x487 UHAPŠENI PLjAČKAŠI LESKOVAČKE MENjAČNICE U RODA HIPERMARKETUOni su, kako stoji u zvaničnom saopštenju leskovačkog SUP-a, uz pretnju pištoljem savladali radnika obezbeđenja kojeg je jedan od lopova iznenadio prislonivši mu cev pištolja u potiljak viknuvši“Ne mrdaj,upucaću te“…  Od uplašene radnice menjačnice,a pred zabezeknutim muterijama, su zatim iz jedne fijoke uzeli dinare a iz druge dnevni pazar u evrima.  Deo novca koje su kradljivci protivpravno prisvojili je pronađen i vraćen vlasniku Stanisavljeviću.Nezvanično saznajemo  da je ova srpsko-makednosnka grupa kradljivaca svoje udruživanje stekla KPD-Niš.
„Razočaran sam srpskom kaznenom politikom za kradljivce,koji na lak način i na brzinu žele da dođu do novca, jer obično prolaze sa vrlo malim vremenskim kaznama“, istakao je za ovdašnje medije vidno utučen Aladin Stanisavljević vlasnik menjačnica „AL 1- 5″ u Leskovcu.
Leskovačka policija u toku dana u utorak 16.jula lišila je slobode i M.V. (50) nastanjenu u Leskovcu a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ispomoć izvršiocima krađe nakon završetka krivičnog dela.
Viši sud Le9.1 650x487 UHAPŠENI PLjAČKAŠI LESKOVAČKE MENjAČNICE U RODA HIPERMARKETUProtiv okrivljenih M.A, G.S, i D.K. podneta je krivična prijava i za delo ometanja ovlašćenog sužbenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, odnosno održavanja javnog reda i mira a na štetu sedam leskovačkih polcajaca.
„Bilo je kao na filmu,ušli su dvoijica njih na glavni ulaz hipermarketa od kojih je jedan držao uperen pištolj ispod kacige za motor. Ceo „posao“ obavili su za desetak minuta i velikom brzinom su se udaljili na sporedni ulaz apoteke u hipermarketu u pravcu obližnje Zelene pijace pa  dalje ka centru grada“, priča nam nezvanično i vrcavo jedan od navodnih očevidaca
Ovo je treći slučaj razbojništva u centrralnoj gradskoj zoni Leskovca u tekućoj godini, stim što su pre toga na meti kradljivaca bile zlatare i srebrnare. Na žalost jedna takva pljačka zlatare u centru Vlasotinaca odnela je jedan mladi život policajca na dužnosti kojeg je usmrtio jedan od pljačkaša.  Istraga je u toku

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου