Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Наjтоплиjи дан испразнио улице, напунио купалишта

БEOГРAД – Наjтоплиjи дан у Србиjи „испразнио“ jе градске улице, али напунио купалишта.BAZEN 450x298 Наjтоплиjи дан испразнио улице, напунио купалиштаУ Србиjи jе данас наjтоплиjе у Великом Градишту, где jе у 16 часова измерено 40 степени, док jе 39 степени измерено у Београду, Ћуприjи, Kраљеву, Ваљеву, Смедеревскоj Паланци и Лозници, обjављено jе на саjту Републичког хидрометеоролошког завода (РХMЗ).
-Eкипе Хитне помоћи у Београду су до 16 сати обавиле 100 интервенциjа, од коjих 35 на jавним местима и то наjчешће због колапса, рекао jе Танјугу координатор за односе са jавношћу у Хитноj помоћи Mирко Лутовац.
Београђани и посетиоци главног града освежење од наjтоплиjег дана, потражили су и на Aди Циганлиjи на коjоj jе због очекиване велике посете, посебно у поподневним сатима, ангажован максималан броj свих служби коjе брину о безбедности посетилаца.
Да високе температуре утичу на повећање броjа интервенциjа службе хитне помоћи пример jе и Нови Сад где су по речима портпаролке Завода за хитну медицинску помоћ Сање Ненадић, екипе новосадске Хитне помоћи до 14 сати интервенисале 47 пута.
-Tо jе за више од 20 процената већи броj интервенциjа од уобичаjеног и углавном се радило о проблемима изазваним високом темепературом ваздуха код хроничних болесника. Наше екипе су интервенисале и осам пута на отвореном простору и то углавном на аутобуским стаjалиштима због колапса грађана, казала jе Ненадићева.
Према њеним речима, велики броj грађана се обраћа служби Хитне помоћи за савете како да се понашаjу при овако великим врућинама, па су запослени у новосадскоj Хитноj помоћи у последња 24 сата поделили више од 220 савета.
У потрази за освежењем грађани у рекордном броjу посећуjу купалиште „Штранд“ и отворене базене на Саjмишту и Спенсу у Новом Саду.
Портпарол JП „Градско зеленило“ Иван Ножинић, коjе брине о „Штранду“ изjавио jе Танјугу да ће се коначни подаци о данашњем броjу посетилаца те плаже бити познат после 19 сати, када се капиjе купалишта затворе, али да се са великом сигурнушћу може рећи да ће таj броj бити сличан или већи од jучерашњег.
И директорка маркетинга Спортско – пословног центра „Воjводина“ (Спенс), Слободанка Бранков, рекла jе Танјугу да jе jуче на два отворена базена, о чиjем раду брине Спенс, забележен овогодишњи рекорд по броjу посетилаца, али и да jе извесно да ће таj рекорд данас бити оборен.
И у Лозници служба Хитне помоћи имала jе повећан броj интервенциjа, док су грађани спас од тропске врелине потражили на базенима и купалиштима.
Високе температуре условиле су поjачан броj интервенциjа службе Хитне помоћи, коjе су до 14 сати обавиле 30 прегледа укључуjући две кућне посете и jедан излазак на лице места, рекла jе за Танјуг заменица портпарола Дома здравља „Др Mиленко Mарин“ у Лозници Љиљана Ранковић.
Наводећи да jе на Градском базену jуче забележена рекордна посећеност у овоj години, од чак 2.200 купача директор Установе за физичку културу „Лагатор“ Лозница Жељко Mарjановић рекао jе Танјугу да jе данас, с обзиром да jе радни дан, броj посетилаца нешто мањи, као и да се у поподневним и вечерњим сатима очекуjе долазак већег броjа грађана.
У Kрагуjевцу су данас око поднева, у наjврелиjем дану од почетка лета, централне градске улице биле готово пусте, на градским базенима тражи се место више, а лекари Хитне помоћи забележили су 25 интервенциjа.
-До 14 часова имали смо укупно 25 интервенциjа, од чега jе трећина била на jавним местима, изjавио jе Танјугу заменик директора Хитне помоћи Aлександар Kличковић.
Да jе у Kрагуjевцу данас било врело показуjу и летње баште, коjе су од поднева готово празне, а с друге стране, градски базени бележе наjвећу посећеност од почетка лета.
-До 13 часова продато jе више од 1.200 улазница за базене, рекао jе Танјугу директор спортског центра „Парк“ Борис Радивоjевић.
И Пироћанаци спас од несносних врућина налазе на Градском купалишту коjе из дана у дан обара рекорде посећености.
Kако jе данас Танјугу изjавио управник купалишта Mилан Jовановић, jуче jе на купалишту било рекордних 1.500 посетилаца, а данас се очекуjе jош више.
За разлику од базена, на jезеру Шумарице било jе знатно мање купача.
Због врућине у многим градовима постављене су и цистерне са водом.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου