Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Руси нам нудили и „сухој СУ 27“

361070 suhoj01reutersfoto pascal rossignol f Руси нам нудили и „сухој СУ 27“
(Фото: Блиц)
Београд – Русија је са Србијом преговарала и о продаји борбених авиона „сухој СУ 27“ и „СУ 30“, изјавио је Александр Михејев, директор „Рособороноекспорта“, руске државне фирме која тргује оружјем. Поред тога, у току су и преговори о набавци авиона „миг 29 М2“, о чему је „Блиц“ писао.
„Разговарали смо са Србијом и о могућности продаје авиона „СУ 27“ или „СУ 30“. Међутим, због финансијских тешкоћа у тој земљи, тренутно је пауза у тим преговорима „, изјавио је Михејев за РИА Новости.
Цена једног авиона „СУ 27“, који је у наоружању девет земаља и Русије, износи око 30 милиона долара. Модернија варијанта „СУ 30“ кошта око 34 милиона долара.
Подсетимо, представници Србије, с првим потпредседником Владе Александром Вучићем на челу, разговарали су с руском страном о набавци и шест авиона „миг 29 М2“.
Цена једног примерка овог авиона је око 24,5 милиона долара, а Русија би требало да нам одобри кредит којим бисмо од њих купили авионе.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....