Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Τα έργα κατασκευής του Διαδρόμου 10 πρόκειται να περατωθούν ως τα τέλη του 2015

Sub, 07/06/2013 - 18:00 -- MRS
d«Τα έργα κατασκευής του Διαδρόμου 10, από τα βόρεια διαμερίσματα της Σερβίας, μέσω Βελιγραδίου, και παραπέρα προς το Νότο, δηλ. προς τα σύνορα με τη Βουλγαρία και με την ΠΓΔ της Μακεδονίας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και αναμένεται να τερμαστούν κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών, και το αργότερο ως τα τέλη του 2015»,- δήλωσε ο διευθυντής της επιχείρησης «Διάδρομοι Σερβίας», κ. Dmitar Đurović, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό στην έδρα του Οικονομικού Επιμελητήριου Σερβίας..
Στη συνέχεια ο κ. Τζούροβιτς ανέφερε ότι έχουν υπογραφεί επτά νέα συμβόλαια για την παραπέρα κατασκευή της Εθνικής Οδού κατά μήκος του Διαδρόμου 10, συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων και αξίας 290 εκατομμυρίων ευρώ..
«Στόχο μας αποτελεί να κατασκευάσουμε, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους 2013, περίπου 40 χιλιόμετρα νέων τμημάτων αυτού του αυτοκινητόδρομου. Κατά την παρούσα στιγμή στη Σερβία κατασκευάζονται 15 τμήματα διαφόρων αυτοκινητόδρομων και υπάρχουν 164 γιαπιά, που αποτελεί ρεκόρ»,- δήλωσε ο κ. Τζούροβιτς, και κατέληξε λέγοντας ότι όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο κατά μήκος του Διαδρόμου 11, που διασχίζει την Κεντρική Σερβία, μέσω της πόλης Τσάτσακ, και πάει προς τις ακτές της Νότιας Αδριατικής, αυτός ο Διάδρομος θα γίνει έτοιμος, κατά πάσα πιθανότητα, ως τα τέλη του έτους 2016.
Τέλος, ο κ. Τζούροβιτς λέει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την παραπέρα ανεμπόδιστη κατασκευή του Διαδρόμου 10 αποτελεί η έλλειψη χρηματικών μέσων για εξαγορά και δήμευση των παραπλήσιων κτημάτων και χοραφίων, μέσω των οποίων θα περνάει αυτός ο Διάδρομος, και κατέληξε λέγοντας ότι σύντομα θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκατρείς χαρακτηριστικές φράσεις του Δάσκαλου Σαράντου Καργάκου, για τη σημερινή Ελλάδα:

  1. «Η χώρα μας σήμερα κατοικείται από ανθρώπους που είναι άψυχοι και αν τολμήσεις να πεις το όνομα Πατρίδα ή τη λέξη Έθνος, χαρακτηρίζεσαι...