Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Atina: Policija još traga za 10 odbeglih imigranata

ATINA - Policija u Atini traga za 10 imigranata koji su pobegli posle pobune u centru za pritvaranje ilegalnih imigranata u kojoj je 10 policajaca povređeno, saopštile su grčke vlasti.

Policija je navela da se još ne zna gde se nalaze osam Pakistanaca i dvoje Avganistanaca posle pobune u cetntru Amigdaleza, severoistočno od Atine, koja je trajala četiri sata.

Četrnaest imigranata iz Pakistana, Avganistana i Bangladeša uhvaćeno je ispred centra, saopštila je policija.

Imigranti su sinoć bacali kamenice na stražare i zapalili prostorije u kojima su oni smešteni u centru Amigdaleza, a na lice mesta bili su poslati pripadnici policije za razbijanje demonstracija.
"Deset policajaca je povređeno od kamenica i drugih predmeta kojima su gađani. Pritvorenici su zapalili dušeke i prostorije u kojima (stražari) stanuju, ali je policija za razbijanje demonstracija uspela da smiri situaciju", rekao je portparol policije.

Oko sat kasnije su se pobunjeni imigranti vratili u svoje spavaonice.

Amigdaleza je jedan od nekoliko pritvorskih centara ustanovljenih prošle godine u sklopu repatrijacije imigranata koji u Grčku stignu bez dokumenata.

Policija navodi da je glavni uzrok pobune najava da će maksimalan period tokom kojeg pritvorenici mogu da budu zadržani u tom centru biti produžen sa 12 na 18 meseci.

Pored toga, u centru je isključena struja zbog radova na održavanju, zbog čega u spavaonicama ne rade klima-uređaji.

Foto Iva

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου