Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

-Το Βελιγράδι – Μεγάλη πόλη που απλώνεται στις όχθες των ποταμών της-

Ned, 08/18/2013 - 18:01 -- MRS
bΤο λεγόμενο ‘αμφιθέατρο κοντά στον ποταμό Σάββο’, στο κέντρο του Βελιγραδίου, το οποίο ονομάζεται και ‘το σερβικό Mανχάταν’ θα μπορούσε να γίνει, σε μερικά χρόνια, το πιο σύγχρονο και το πιο δημοφιλές μέρος της σερβικής πρωτεύουσας, χάρη στο σχέδιο που φέρει τον τίτλο «Το Βελιγράδι – Πόλη πλάι στην όχθη του ποταμού Σάββου».
Ειδικά, αυτό το σχέδιο προβλέπει, πρώτα, τον καθαρισμό της όχθης του ποταμού Σάββου, την ανακαίνιση των κτιρίων που βρίσκονται πλάι στην όχθη αυτού του ποταμού, και την οικοδόμηση πολυτελέστατων πολυκατοικιών και εμπορικών κέντρων, με πολλά κέντρα αναψυχής, συνολικής έκτασης ενός εκατομμυρίου 800 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα απλώνεται σε έκταση 80 εκταρίων και θα κοστίσει περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επίσης αναφέρουμε ότι οι αρμόδιοι συμφώνησαν να σχηματίσουν ομάδες εργασίας, τα μέλη των οποίων θα ασχολούνται στο μέλλον, εσπευσμένα, με την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, που θα έπρεπε να κάνει το Βελιγράδι μια μοντέρνα πόλη με πολυτελέστατες εγκαταστάσεις για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της αναψυχής.
Άλλωστε, το λεγόμενο ‘αμφιθέατρο δίπλα στον ποταμό Σάββο’ θεωρείται το μαργαριτάρι του Βελιγραδίου, παρότι πρόκειται, κατά την παρούσα στιγμή, για μια εξαιρετικά άσχημη περιοχή της πόλης. Συγκεκριμένα, στον τόπο αυτό τώρα βρίσκονται ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βελιγραδίου, ο Κεντρικός Σταθμός Λεωφορείων,, με πολλούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, και, επίσης, εδώ βρίσκονται πολλές αποθήκες και πολλά ντεπώ.
Όμως, το σχέδιο με τίτλο «Το Βελιγράδι – Μεγάλη πόλη που απλώνεται στην όχθη του ποταμού Σάββου», το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας, κ. Aleksandar Vučić, θα έπρεπε να υλοποιηθεί εν τέλει, πράγμα που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή του σχεδίου για την εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πρωτεύουσας της Σερβίας, που βρίσκεται στον τόπο στον οποίο ο ποταμός Σάββος χύνεται στον ποταμό Δούναβη.
Τέλος, αναφέρουμε ότι αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί εκ νυχτί, επειδή πρώτα πρέπει να εκπονηθεί ένα μεγάλο χωροταξικό σχέδιο, πρέπει να μετατοπιστούν κάπου αλλού ο τωρινός Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός και ο Κεντρικός Σταθμός Λεωφορείων, και, επίσης, πρέπει να φτάσουν και τα χρηματικά μέσα από τις ξένες επενδύσεις. Η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες