Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Καρδιά από ζάχαρη» - παιδικό φεστιβάλ λαογραφίας - Uzice

«Καρδιά από ζάχαρη» - παιδικό φεστιβάλ λαογραφίας

Pon, 08/12/2013 - 19:59 -- MRS
Από τις 19 ως τις 24 τρέχοντος μηνός Αυσγούστου, στη σερβική πόλη Užice και σε διοργάνωση των μελών του συνδέσμου «Εra», πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για 5η φορά στη σειρά, το παιδικό φεστιβάλ λαογραφίας, με τίτλο «Καρδιά από ζάχαρη», σε χορηγία του προέδρου της Σερβίας, κυρίου Tomislav Nikolić.
sΦέτος σ’αυτό το φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 22 λαογραφικά συγκροτήματα παιδιών από τη Σερβία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τα Σκόπια, το Τουρκμενιστάν και από τη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας, δηλαδή παραπάνω από 800 παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 χρονών.
Εκτός από την πόλη Užice, και σε μερικές άλλες πόλεις της Κεντρικής Σερβίας, όπως είναι το Kosjerić και η Bajina Bašta, το βουνό Zlatibor, το χωριό Mokra gora, την «πόλη από ξύλο», δηλ. το Drvengrad και την πόλη Višegrad, της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, κάθε βράδυ θα οργανωθεί και από μία συναυλία λαϊκής μουσικής, με χορό. Τα παιδιά θα συναναστρέφονται, θα μάθουν να χορεύουν χορούς από την περιοχή της πόλης Ούζιτσε, θα επισκεφτούν το εργαστήριο αγγειοπλαστικής στο χωριό Ζλάκουσε, θα δουν το Λαϊκό Μουσείο στο Ούζιτσε και την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στον παραπλήσιο ποταμό Đetina, θα επισκεφτούν το πανέμορφο σερβικό βουνό Zlatibor, την σπηλιά Potpećka pećina, θα κάνουν εκδρομή με μικρή σιδηροδρομική γραμμή προς τα χωριά Mokra gora και Drvengrad, ψηλά στα βουνά, θα δουν το μοναστήρι Dobrun, την εκκλησία – καλύβα στο χωριό Seča Reka, θα κάνουν εκδρομή με πλοιάριο στον ποταμό Δρίνο και θα δουν τη μεγάλη λίμνη κοντά στην πόλη Bajina Bašta, και τέλος θα πάνε και στις πόλεις Višegrad και Andrićgrad, που βρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, δηλ. στην απέναντι όχθη του ποταμού Δρίνου.
Τέλος αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ σε όλες αυτές τις πόλεις της Κεντρικής Σερβίας θα πουλιούνται γλυκίσματα σε σχήμα καρδιάς, και όλες οι εισπράξεις από την πώληση κατατίθενται για ανθρωπιστικούς σκοπούς, δηλ. για θεραπεία μερικών άρρωστων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου