Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Έκθεση των φαγητών της σούβλας στη σερβική πόλη Λέσκοβατς

Ned, 08/25/2013 - 19:03 -- MRS
rΑπό αύριο, Δευτέρα, 26 Αυγούστου στην πόλη Λέσκοβατς, του Νότου της Σερβίας, αρχίζει και θα διαρκέσει ως την 1η Σεπτεμβρίου, η πασίγνωστη στην τριγύρω περιοχή των Βαλκανίων και στην Ευρώπη, έκθεση διαφόρων κρεάτων που ψήνονται στη σούβλα, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα φαγητά της σούβλας, για τα οποία είναι γνωστή η περιοχή της πόλης Λέσκοβατς..
Άλλωστε, ήδη τον 18ο αιώνα η πόλη Λέσκοβατς είχε κηρυχθεί σερβική πρωτεύουσα της σούβλας, ενώ το όνομα του Dimitrije Mita Gligorijević, που είχε τη μεγαλύτερη ψησταριά στο Λέσκοβατς, έχει γίνει γνωστό στην Ευρώπη όταν γίνεται λόγος για τα περίφημα σουβλάκια του, σουτζουκάκια, μπιφτέκια και λουκάνικα της σούβλας.
Επίσης αναφέρουμε ότι για να δούν αυτήν την τουριστική και οικονομική εκδήλωση και να δοκιμάσουν το κρέας της σούβλας από το Λέσκοβατς, έρχονται πολλοί τουρίστες απ’όλα τα μέρη της Σερβίας, αλλά και από τις χώρες της τριγύρω περιοχής. Δυσκολεύονται να πουν αυτά τα φαγητά στα σερβικά, όμως, όλοι τους είναι πρόθυμοι να τα δοκιμάσουν επί τόπου.
Τέλος, οι τουριστικοί παράγοντες από την πόλη Λέσκοβατς λένε ότι οι τουρίστες έχουν ήδη κλείσει όλες τις θέσεις στα ξενοδοχεία της πόλης και ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες έρχονται στο Λέσκοβατς από τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και από τα Σκόπια, και, επίσης, λένε ότι φέτος αναμένονται παραπάνω από 600 χιλιάδες άτομα, που θα δοκιμάσουν το κρέας της σούβλας από χίλιες περίπου μικρές ψησταριές, που θα βρίσκονται, κατά τις πέντε επόμενες μέρες, στον κεντρικό δρόμο του παλιού πυρήνα του Λέσκοβατς. Για φέτος προβλέπεται και επίσκεψη τουριστών από την Κίνα, επειδή αυτή η εκδήλωση παρουσιάστηκε πρόσφατα και σ’αυτήν τη χώρα. Φαίνεται ότι όλοι όσοι έρθουν αυτές τις μέρες στη σερβική πόλη Λέσκοβατς θα τα καλοπεράσουν, με καλό φαγητό, γλέντι και μουσική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....