Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

РАТ У НАЈАВИ: Полиција тражи гумене метке и сузавац за геј параду у Београду!

БЕОГРАД-Независни синдикат полиције упутио је захтев министру унутрашњих послова Ивици Дачићу да се уведу у употребу сузавци у боји као и гумени меци, иначе забрањени од 2008. године!
parada1 1024x751 РАТ У НАЈАВИ: Полиција тражи гумене метке и сузавац за геј параду у Београду!Као главни разлог за то навели су предстојеће догађаје високог ризика-геј параду која је најављена за крај септембра али и фудбалску утакмицу између Србије и Хрватске!
-Из досадашњег искуства у обезбеђивању манифестација високог ризика, предлажемо увођење нових врста хемијских наоружања, гумене муниције као и модификовање постојеће заштитне опреме, све у циљу отклањања опасности и заштите полицајаца, пише у захтеву Независног синдиката полиције.
Сузаваца у флуоресцентној жутој боји, који би био потпуна новина у српској полицији, служио би за обележавање хулигана приликом инцидената на демоснтарцијама и утакмицама. Не би имао штетног дејства за тело и организам људи, али би и те како помогао у пронолажењу и хапшењу изгредника.
Полицајци такође траже и да се на предњу страну једног броја комбија монтирају посебне металне троделне конструкције које би приликом расклапања биле широке око пет метара. Процењује се да би током нереда, три таква комбија могла да блокирају целу Улицу кнеза Милоша или Немањину


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου